Potrebujeme: 1 kačica s hmotnosťou približne 2,4 kg, 1 žemľa, 1 vajce, 125 ml mlieka, 250 g sušených marhúľ, 2 lyžice škrobovej múčky, mandle na posypanie, soľ, biele mleté korenie, lyžička škorice

Postup:

1. Kačicu umyjeme, očistíme, osolíme a okoreníme. Žemľu pokrájame na kocky a zalejeme mliekom. Marhule pokrájame na menšie kúsky, zamiešame do rozmočenej žemle, pridáme vajce a škoricu. Kačicu naplníme zmesou, zašijeme, dáme na pekáč a podlejeme vodou. Pečieme zakrytú v dobre vyhriatej rúre. Počas pečenia podlievame výpekom.

2. Z 200 ml vody, zo škrobovej múčky a z výpeku pripravíme omáčku, ktorú necháme na miernom ohni prevrieť a podľa potreby dochutíme soľou a korením.

3. Upečenú kačicu posypeme nasekanými a opraženými mandľami a polejeme omáčkou z výpeku.

Elektrická rúra: 190 °C
Teplovzdušná rúra: 170 °C
Plynová rúra: stupeň 3 – 4