Kalerábová polievka
27. 8. 2009, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:10)

Zdroj: Nový Čas pre ženy
Čas prípravy: 10 minút. Čas varenia: 20 až 25 minút.
Potrebujeme (na 6 porcií): 1 veľký kaleráb, 2 kuracie krídelká, 2 zemiaky, 1/2 stredne veľkej cibule, 1 PL hladkej múky, bobkový list, 100 ml smotany na šľahanie, mleté čierne korenie, sladkú červenú papriku, vegetu, 1 ČL citrónovej šťavy, olej
Takto sa to podarí:
1 Cibuľu najemno nakrájame a opražíme na oleji v hrnci dozlatista. Zemiaky ošúpeme, kaleráb očistíme a oboje nakrájame na kocky.
2 Kaleráb a zemiaky pridáme k cibuli, zalejeme litrom vody a spolu s kuracími krídelkami a bobkovým listom varíme.
3 Z oleja a hladkej múky pripravíme svetlú zápražku a postupne za stáleho miešania ju pridáme do polievky.
4 Keď kaleráb a zemiaky zmäknú, pridáme smotanu, mleté čierne korenie a červenú mletú papriku. Dovaríme a nakoniec podľa chuti pridáme citrónovú šťavu a vegetu.