Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Kalerábová polievka

Kalerábová polievka

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Reklama

Čas prípravy: 10 minút. Čas varenia: 20 až 25 minút.

Potrebujeme (na 6 porcií): 1 veľký kaleráb, 2 kuracie krídelká, 2 zemiaky, 1/2 stredne veľkej cibule, 1 PL hladkej múky, bobkový list, 100 ml smotany na šľahanie, mleté čierne korenie, sladkú červenú papriku, vegetu, 1 ČL citrónovej šťavy, olej

Takto sa to podarí:

1 Cibuľu najemno nakrájame a opražíme na oleji v hrnci dozlatista. Zemiaky ošúpeme, kaleráb očistíme a oboje nakrájame na kocky.

2 Kaleráb a zemiaky pridáme k cibuli, zalejeme litrom vody a spolu s kuracími krídelkami a bobkovým listom varíme.

3 Z oleja a hladkej múky pripravíme svetlú zápražku a postupne za stáleho miešania ju pridáme do polievky.

4 Keď kaleráb a zemiaky zmäknú, pridáme smotanu, mleté čierne korenie a červenú mletú papriku. Dovaríme a nakoniec podľa chuti pridáme citrónovú šťavu a vegetu.

Vyberáme pre vás niečo PLUS