Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Kapusta je jesenný multitalent! Pripravte si zapekanú dobrotu so zemiakmi

Reklama

Medzi najlepšie pochúťky jesene zaručene patrí aj kapusta. Biela, červená alebo nakladaná, každá má svoje čaro, ktoré si treba vychutnať.

Silvia Vlasičová, redaktorka:

Kapustové fliačky, alebo šalát s tuniakom a kukuricou či polievka, ktorej nik neodolá. Kapusta je proste multitalent.

Ja si ju zaručene doprajem aspoň raz do týždňa. Je to jednoducho mňamka. Moja obľúbená je zapekaná kyslá kapusta so zemiakmi.

Na 4 porcie budete potrebovať:

500 g mletého mäsa, olej, 300 g kyslej kapusty, 1 cibuľu, 50 g slaniny, 3 zemiaky, 1 téglik smotany na šľahanie, 2 tégliky kyslej smotany, 250 g strúhaného syra, soľ, mleté čierne korenie, mletú papriku

Takto sa to podarí:

Mäso opečieme na oleji, osolíme a okoreníme.

Zemiaky olúpeme a uvaríme v osolenej vode domäkka.

Slaninu nakrájame, opečieme, pridáme cibuľu a spolu opekáme.

Do hrnca dáme kapustu, pridáme slaninu s cibuľou, prilejeme trochu vody a 20 minút podusíme.

Zapekaciu misu vymastíme, zemiaky nakrájame na kocky a rozdelíme na dno formy, pridáme kapustu, mleté mäso a nakoniec prelejeme oboma smotanami.

Navrch rozdelíme syr a dáme do rúry.

Pečieme asi 50 minút.

Vyberáme pre vás niečo PLUS