Kapustnica s mäsovými guľkami
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:51)

Zdroj: iStock
20 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 1 kilogram najemno nakrájaná kapusta, 500 gram mleté bravčové mäso, 500 mililiter smotana na šľahanie, 1 hrsť sušené hríby, 1 kus cesnak, 1 kus cibuľa, 1 polievková lyžica hladká múka, 2 čajová lyžička mletá paprika, soľ, cukor, mleté čierne korenie, mletá rasca, ocot, olej
1. Mäso, mletú papriku, rascu, korenie, soľ a pretlačený cesnak spolu zmiešame.
2. Na oleji popražíme cibuľu, z mäsovej zmesi spravíme mokrou rukou guľky ako vlašské orechy a dáme na opraženú cibuľu, zľahka premiešame a necháme guľky opiecť. Pridáme huby, kapustu, soľ, rascu a varíme 45 minút.
3. Smotanu rozmiešame s múkou a zahustíme ňou kapustu. Dochutíme octom a štipkou cukru.
4. Tip: Táto verzia je dobrá aj zo sudovej kapusty.