Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Kapustnica so smotanou

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

Čas prípravy: 40 minút, 10 porcií

Potrebujeme: 1,5 kg kyslej kapusty, 2-3 l vody, 2 ks klobásy, 400 g údeného mäsa, za hrsť sušených hríbov, drvená rasca (podľa chuti, bobkový list (2-3 kusy, celé čierne korenie (6-7 kusov, 2 lyžice oleja (na zápražku, 2 lyžice hladkej múky (na zápražku, 1 sladká smotana, 1,5 kg zemiakov, 1 lyžica oleja (do zemiakov), soľ

Postup:

1. Dáme variť vodu, vložíme nakrájanú kyslú kapustu, pridáme klobásy, mäso, opláchnuté hríby, bobkový list, celé čierne korenie, rascu a soľ. Všetko spolu varíme asi 60 minút.
15 minút

2. Z oleja a hladkej múky si pripravíme svetlú zápražku a zahustíme ňou polievku. Na záver prilejeme do polievky sladkú smotanu a necháme prejsť varom.
10 minút

3. Ako prílohu pripravíme uvarené zemiaky, do ktorých po scedení prilejeme trošku oleja a potom ich čiastočne roztlačíme vidličkou.
15 minút

Zemiaky servírujeme zvlášť. K polievke chutia výborne.

Vyberáme pre vás niečo PLUS