Kapustnica so smotanou
5. 2. 2007, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:28)

Zdroj: Archív
Čas prípravy: 40 minút, 10 porcií
Potrebujeme: 1,5 kg kyslej kapusty, 2-3 l vody, 2 ks klobásy, 400 g údeného mäsa, za hrsť sušených hríbov, drvená rasca (podľa chuti, bobkový list (2-3 kusy, celé čierne korenie (6-7 kusov, 2 lyžice oleja (na zápražku, 2 lyžice hladkej múky (na zápražku, 1 sladká smotana, 1,5 kg zemiakov, 1 lyžica oleja (do zemiakov), soľ
Postup:
1. Dáme variť vodu, vložíme nakrájanú kyslú kapustu, pridáme klobásy, mäso, opláchnuté hríby, bobkový list, celé čierne korenie, rascu a soľ. Všetko spolu varíme asi 60 minút.
15 minút
2. Z oleja a hladkej múky si pripravíme svetlú zápražku a zahustíme ňou polievku. Na záver prilejeme do polievky sladkú smotanu a necháme prejsť varom.
10 minút
3. Ako prílohu pripravíme uvarené zemiaky, do ktorých po scedení prilejeme trošku oleja a potom ich čiastočne roztlačíme vidličkou.
15 minút
Zemiaky servírujeme zvlášť. K polievke chutia výborne.