Kapustnica so zemiakmi
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:45)

Zdroj: © StockFood
30 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 500 gram zemiaky, 1 kus cibuľa, 2 strúčik cesnak, 1 polievková lyžica masť, 400 gram kyslá kapusta, 100 mililiter jablkový cider, 100 mililiter jablková šťava, 800 mililiter mäsový vývar, 1 čajová lyžička rasca, 2 kus bobkový list, 300 gram údená slanina, soľ, čerstvo mleté čierne korenie
1.
Zemiaky olúpeme a nakrájame na väčšie kocky. Cibuľu ošúpeme, nasekáme nadrobno a opečieme na rozpálenej masti dosklovita. Pridáme zemiaky, ošúpaný celý strúčik cesnaku a kapustu. Krátko podusíme, zalejeme ciderom a necháme trochu povariť.
2.
Potom prilejeme vývar, jablkovú šťavu, ochutíme rascou a bobkovým listom a pridáme na kocky nakrájanú slaninu. Prikryté varíme pri nízkej teplote asi 40 minút. Podľa potreby prilejeme počas varenia ešte vývar.
3.
Polievku nakoniec ochutíme soľou a korením, rozdelíme do tanierov a podávame. Výborne chutí s čerstvým sedliackym chlebom