Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Kapustová polievka s kuracím mäsom

Kapustová polievka s kuracím mäsom

Zdroj: © StockFood

Reklama

20 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 500 gram paradajky, 300 gram biela kapusta, 300 gram zemiaky, 3 kus mrkva, 150 gram hrášok, 4 kus kuracie horné stehno, 4 kus jarná cibuľka, 1 hrsť hladkolistá petržlenová vňať, 500 mililiter kurací vývar, soľ, mleté čierne korenie, mletá rasca

1.

Paradajky ponoríme na 30 sekúnd do vriacej vody, vyberieme a opláchneme pod studenou vodou. Ošúpeme a dužinu nakrájame na drobné kúsky. Kapustu očistíme a rovnako nakrájame na menšie kúsky. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme variť na 10 minút do osolenej vody. Zlejeme a necháme odkvapkať. Mrkvu ošúpeme a nakrájame na kolieska. Hrášok prepláchneme, bielu časť z jarnej cibuľky nakrájame na kolieska. Petržlenovú vňať opláchneme, osušíme a listy nakrájame na rezance.

2.

Vývar spolu s kuracími stehnami a paradajkami pomaly privedieme do varu, pričom odstránime vznikajúcu penu. Zamiešame mrkvu a kapustu a na miernom ohni varíme asi 20 minút. Dochutíme soľou, korením a rascou. Pridáme jarnú cibuľku, petržlenovú vňať, hrášok a ešte povaríme 10 minút. Podľa potreby dochutíme.

Vyberáme pre vás niečo PLUS