Kapustová polievka so smotanou
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:51)

Zdroj: © StockFood
15 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 300 gram zemiaky, 250 gram kyslá kapusta, 120 gram kyslá smotana, 100 mililiter suché biele víno, 1 kus menšia cibuľa, 1 kus jablko, 3 polievková lyžica repkový olej, 1 čajová lyžička paradajkový pretlak, soľ, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, kryštálový cukor, petržlenová vňať
1. Kyslú kapustu precedíme a nasekáme na menšie kúsky. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na 1 až 2 cm kocky. Cibuľu najemno nasekáme. Jablko ošúpeme, zbavíme jadrovníka a nakrájame na malé kocky.
2. Cibuľu a jablko udusíme na horúcom oleji, zamiešame pretlak a spolu podusíme.
3. Nasypeme zemiaky a kapustu a krátko povaríme.
4. Zalejeme vínom a 500 ml vody. Dochutíme paprikou, korením a soľou. Prikryjeme pokrievkou a spolu varíme asi 20 minút na miernom ohni. Občas premiešame. Podľa potreby dochutíme cukrom.
5. Polievku podávame s kopčekom kyslej smotany a posypanú petržlenovou vňaťou.