Kapustové palacinky
21. 4. 2013, 12:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:34)

Zdroj: Dušan Kříštek
Reklama
Čas prípravy: 40 minút; 4 porcie
Potrebujeme: 600 g hlávkovej kapusty, 750 ml mlieka, 3 vajcia, 250 g hladkej múky, soľ, štipka prášku do pečiva, olej, strúhaný tvrdý syr
Postup:
1. Očistenú hlávkovú kapustu nakrájame na tenké rezance, sparíme vriacou vodou, necháme postáť asi 20 minút.
2. Kapustu scedíme a počkáme, kým vychladne.
3. Z mlieka, vajec, hladkej múky, zo soli a z prášku do pečiva pripravíme redšie palacinkové cesto. Vmiešame do neho pripravenú kapustu, premiešame a necháme postáť.
4. Na panvici rozpálime olej a pečieme na ňom malé palacinky. Hotové môžeme posypať tvrdým syrom.
Čas pečenia: 15 minút