Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Kapustové palacinky

Kapustové palacinky

Zdroj: Dušan Kříštek

Reklama

Čas prípravy: 40 minút; 4 porcie

Potrebujeme: 600 g hlávkovej kapusty, 750 ml mlieka, 3 vajcia, 250 g hladkej múky, soľ, štipka prášku do pečiva, olej, strúhaný tvrdý syr

Postup:

1. Očistenú hlávkovú kapustu nakrájame na tenké rezance, sparíme vriacou vodou, necháme postáť asi 20 minút.

2. Kapustu scedíme a počkáme, kým vychladne.

3. Z mlieka, vajec, hladkej múky, zo soli a z prášku do pečiva pripravíme redšie palacinkové cesto. Vmiešame do neho pripravenú kapustu, premiešame a necháme postáť.

4. Na panvici rozpálime olej a pečieme na ňom malé palacinky. Hotové môžeme posypať tvrdým syrom.

Čas pečenia: 15 minút

Vyberáme pre vás niečo PLUS