Kapustové rezne
22. 4. 2013, 18:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:34)

Zdroj: archív
Reklama
Na prípravu kapustových rezňov mäso nepotrebujete. Inšpirujte sa jednoduchým receptom a pripravte rodine netradičný obed.
Potrebujeme: 400 g bielej kapusty, 80 g hladkej múky, 150 g strúhanky, 2 vajcia, soľ, olej, plátkový syr
Postup:
1. Kapustu uvaríme v osolenej vode domäkka. Dáme odkvapkať na sitko a rozdelíme ju na jednotlivé listy. Tvrdý hlúbik vyklepeme ako mäso.
2. Potom jednotlivé listy a hlúbik osolíme, vždy 2 listy obalíme v múke, rozšľahaných vajciach a strúhanke.
3. Vyprážame na rozpálenom oleji.
4. Podávame so zemiakovou kašou a ozdobené petržlenovou vňaťou. Medzi dva listy môžeme dať aj plátok syra a takto rezeň obaliť v trojobale a vypražiť.