Kapustovo-mrkvový šalát s medom
17. 12. 2012, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:43)

Zdroj: Dušan Křístek
Reklama
Čas prípravy: 15 minút; 4 porcie
Potrebujeme: 400 g kyslej kapusty, 3 mrkvy, 2 lyžice medu, 2 lyžice vlažnej vody, 2 lyžice citrónovej šťavy, 1/2 lyžičky mletej rasce
Postup:
1. Kyslú kapustu podľa potreby a chuti premyjeme studenou vodou, scedíme a necháme odkvapkať. Nakrájame na menšie kúsky a preložíme do misy na šalát.
2. Mrkvu umyjeme, ošúpeme a najemno nastrúhame. Pridáme ku kapuste a premiešame.
3. Med rozmiešame s vodou a citrónovou šťavou. Dresing nalejeme na zeleninu a premiešame. Vrch posypeme rascou a necháme aspoň hodinu odstáť. Opäť premiešame a podávame.