Reklama

Kapustovo-mrkvový šalát s medom

Kapustovo-mrkvový šalát s medom

Zdroj: Dušan Křístek

Reklama

Čas prípravy: 15 minút; 4 porcie

Potrebujeme: 400 g kyslej kapusty, 3 mrkvy, 2 lyžice medu, 2 lyžice vlažnej vody, 2 lyžice citrónovej šťavy, 1/2 lyžičky mletej rasce

Postup:

1. Kyslú kapustu podľa potreby a chuti premyjeme studenou vodou, scedíme a necháme odkvapkať. Nakrájame na menšie kúsky a preložíme do misy na šalát.

2. Mrkvu umyjeme, ošúpeme a najemno nastrúhame. Pridáme ku kapuste a premiešame.

3. Med rozmiešame s vodou a citrónovou šťavou. Dresing nalejeme na zeleninu a premiešame. Vrch posypeme rascou a necháme aspoň hodinu odstáť. Opäť premiešame a podávame.