Kapustový šalát
18. 10. 2008, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:56)

Zdroj: Nový Čas pre ženy
Čas prípravy: 20 minút
NA 4 PORCIE POTREBUJEME:
1 malú hlávku kapusty
4 stredné cibule
4 vajcia uvarené natvrdo
200 g tvrdého syra
1 téglik kyslej smotany
4 väčšie mrkvy
3 PL horčice
150 g diétnej salámy
1 PL olivového oleja
100 ml mlieka
1 ČL octu, soľ
POSTUP:
1. Očistenú kapustu, cibuľu a mrkvu pokrájame nadrobno (prípadne postrúhame). Osolíme, pokvapkáme olejom a necháme chvíľu postáť. Syr postrúhame a salámu nakrájame na tenké rezance. Všetko zľahka premiešame a naporciujeme do misiek.
2. Pripravíme si dresing zo smotany a z horčice. Podľa chuti ho rozriedime mliekom a pridáme ocot. Šalát polejeme dresingom a ozdobíme pokrájanými vajcami.
TIP: Šalát pripravíme aj z nakladanej bielej alebo červenej kapusty.