Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Kapustový šalát bez zavárania: Týmto očaríte každú návštevu, príprava trvá pár minút

Kapusta je multitalent nielen v kuchyni.

Zdroj: Shutterstock‎

Reklama

Nikto neuverí, že to nie je zaváraná kapusta! Takto pripravujú kapustu aj čínske bistrá.

V zime veľmi nemáme chuť na šaláty, no to neznamená, že by sme si ho nemali dopriať. Keď si ho navyše urobíme z typickej zimnej zeleniny - kapusty, doplníme nielen vitamíny, ale si aj pochutíme. Ukážeme vám super trik, pomocou ktorého vyrobíte šalát zo surovej kapusty raz-dva.

Kapusta pomáha aj pri liečbe akné.

Zdroj: Shutterstock

Kapusta pomáha aj pri liečbe akné.

Podobný šalát podávajú aj v rôznych ázijských reštauráciách ku každému jedlu. Teraz si ho môžete jednoducho vyrobiť aj doma. Stačí vám pár surovín, ktoré určite ukrývate v špajzi.

Zdroj: Shutterstock

V zime je kyslá kapusta nenahraditeľná.

Kapustu si nastrúhajte na tenké rezančeky, alebo ju nastrúhajte na veľkých slzičkách na klasickom strúhadle.

Pripravte si zálievku z octu, cukru a soli. Na jednu hlávku kapusty vezmite asi liter horúcej vody z kanvice. Rozpustite v nej soľ a cukor a dochuťte octom. Pomer surovín si môžete upraviť podľa svojej chuti. Do horúceho nálevu dajte kapustu.

Celú zmes nechajte vychladnúť pri izbovej teplote asi 30 minút až hodinu, ale pokojne aj do druhého dňa. Potom rukami vyberajte kapustu a silno stláčajte, aby ste z nej dostali čo najviac tekutiny.

Zdroj: profimedia.sk

Kapustový šalát so slaninou

Voda a soľ vytiahnu z kapusty štipľavosť, no zelenina ostane chrumkavá.

Vyberáme pre vás niečo PLUS