Kapustový šalát bez zavárania: Týmto očaríte každú návštevu, príprava trvá pár minút
14. 2. 2019, 12:20 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:41)

Zdroj: Shutterstock
Nikto neuverí, že to nie je zaváraná kapusta! Takto pripravujú kapustu aj čínske bistrá.
V zime veľmi nemáme chuť na šaláty, no to neznamená, že by sme si ho nemali dopriať. Keď si ho navyše urobíme z typickej zimnej zeleniny - kapusty, doplníme nielen vitamíny, ale si aj pochutíme. Ukážeme vám super trik, pomocou ktorého vyrobíte šalát zo surovej kapusty raz-dva.

Zdroj: Shutterstock
Kapusta pomáha aj pri liečbe akné.
Podobný šalát podávajú aj v rôznych ázijských reštauráciách ku každému jedlu. Teraz si ho môžete jednoducho vyrobiť aj doma. Stačí vám pár surovín, ktoré určite ukrývate v špajzi.
Zdroj: Shutterstock
V zime je kyslá kapusta nenahraditeľná.
Kapustu si nastrúhajte na tenké rezančeky, alebo ju nastrúhajte na veľkých slzičkách na klasickom strúhadle.
Zdroj: Shutterstock
Kyslá kapusta
Pripravte si zálievku z octu, cukru a soli. Na jednu hlávku kapusty vezmite asi liter horúcej vody z kanvice. Rozpustite v nej soľ a cukor a dochuťte octom. Pomer surovín si môžete upraviť podľa svojej chuti. Do horúceho nálevu dajte kapustu.
Zdroj: Shutterstock
Kyslá kapusta
Celú zmes nechajte vychladnúť pri izbovej teplote asi 30 minút až hodinu, ale pokojne aj do druhého dňa. Potom rukami vyberajte kapustu a silno stláčajte, aby ste z nej dostali čo najviac tekutiny.
Zdroj: profimedia.sk
Kapustový šalát so slaninou
Voda a soľ vytiahnu z kapusty štipľavosť, no zelenina ostane chrumkavá.