Reklama

Kapustový šalát s cviklou

Kapustový šalát s cviklou

Zdroj: PETER BRENKUS, Shutterstock

Reklama

4 porcie

Potrebujeme:

500 g sterilizovanej kapusty, 2 jablká, 1 cibuľa, 1 cvikla, 1/2 ČL celej rasce, soľ, 1 PL citrónovej šťavy, 1 PL kryštálového cukru

Postup:

1. Cviklu dáme do hrnca s vodou a na miernom ohni povaríme 20 minút. Vyberieme ju, necháme vychladnúť, ošúpeme a najemno postrúhame. Kapustu zlejeme a necháme odkvapkať. Jablká ošúpeme a postrúhame.

2. Cibuľu ošúpeme a najemno nasekáme. V mise zmiešame kapustu, cviklu, jablká a cibuľu. Šalát dochutíme rascou, citrónovou šťavou, soľou a cukrom. V prípade, že je šalát veľmi hustý, rozriedime ho nálevom z kapusty.