Kapustový šalát s cviklou
26. 10. 2013, 8:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:39)

Zdroj: PETER BRENKUS, Shutterstock
Reklama
4 porcie
Potrebujeme:
500 g sterilizovanej kapusty, 2 jablká, 1 cibuľa, 1 cvikla, 1/2 ČL celej rasce, soľ, 1 PL citrónovej šťavy, 1 PL kryštálového cukru
Postup:
1. Cviklu dáme do hrnca s vodou a na miernom ohni povaríme 20 minút. Vyberieme ju, necháme vychladnúť, ošúpeme a najemno postrúhame. Kapustu zlejeme a necháme odkvapkať. Jablká ošúpeme a postrúhame.
2. Cibuľu ošúpeme a najemno nasekáme. V mise zmiešame kapustu, cviklu, jablká a cibuľu. Šalát dochutíme rascou, citrónovou šťavou, soľou a cukrom. V prípade, že je šalát veľmi hustý, rozriedime ho nálevom z kapusty.