Karamelový krémeš
12. 3. 2011, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:51)

Zdroj: archív
Čas prípravy: 2 hodiny
Potrebujeme: 500 g lístkového cesta, 7 bielkov, 210 g kryštálového cukru + 4 PL na karamel, 4 PL vody, lieskové oriešky na posypanie, karamelová poleva
Ako na to: Cesto rozvaľkáme na dva veľké pláty. Pomocou valčeka ho preložíme na opačnú stranu plytkého plechu, pokvapkaného studenou vodou. Oba pláty postupne upečieme a necháme úplne vychladnúť. Z bielkov a cukru vyšľaháme v horúcom vodnom kúpeli sneh. V menšom hrnci medzitým skaramelizujeme zvyšný cukor. Do karamelu pridáme vodu a vymiešame do krému. Ešte horúci krém vlejeme do snehu a ručným šľahačom zapracujeme. Na vychladnutý plát cesta nanesieme krém, ktorý zvrchu zakryjeme druhým plátom cesta. Vrch koláča polejeme karamelovou polevou a posypeme nasekanými orieškami a necháme stuhnúť.