Karfiolová pizza s kozím syrom
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:49)

Zdroj: © StockFood
15 minút, 6 porcií
Potrebujeme: 900 gram ružičky karfiólu, 1 kus vajce, 80 gram kozí syr, 2 polievková lyžica kukuričná múka, 0.25 čajová lyžička soľ, 2 polievková lyžica olivový olej, 475 gram nakrájané paradajky v konzerve, 75 gram špenát, 70 gram kučeravý kel, 1 kus červená cibuľa, 3 polievková lyžica nasekané vlašské orechy, nahrubo nakrájaný kozí syr
1.
Rúru predhrejeme na 200 °C a veľký okrúhly plech vystelieme papierom na pečenie.
2.
Karfiol mixérom rozdrobíme na konzistenciu ako má ryža. Dáme do hrnca s osolenou vodou a 5 minút varíme domäkka. Potom scedíme a vyžmýkame prebytočnú vodu.
3.
Karfiol dáme do misy a pridáme aj vajce, syr, múku a soľ. Vymiesime cesto, ktoré utlačíme do plechu. Potrieme olejom a pečieme 25 až 35 minút dozlatista.
4.
Posypeme nakrájanými paradajkami a syrom. Vrátime do rúry asi na 5 minút, kým sa syr roztopí.
5.
Vyberieme a posypeme nakrájaným špenátom, kelom, cibuľou a orechmi. Podávame teplé.