Karfiolová polievka s hráškom
11. 6. 2009, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:17)

Zdroj: Nový čas pre Ženy
Čas prípravy: 10 minút. Čas varenia: 20 minút
Potrebujeme: 1 karfiol, 2 l mäsového vývaru, 200 g zeleného hrášku, 30 g masti, 40 g hladkej múky, 200 ml smotany na varenie, 60 g strúhaného syra typu eidam, štipku muškátového orieška, 1 PL posekanej petržlenovej vňate, soľ
Postup:
1. Karfiol rozoberieme na ružičky a vložíme do vriaceho vývaru. Pridáme vylúpaný zelený hrášok a uvaríme do polomäkka.
2. Z masti a hladkej múky pripravíme bledú zápražku, zalejeme ju studenou vodou, dobre premiešame, vlejeme do polievky a varíme asi 10 minút. Polovicu uvarenej zeleniny z polievky vyberieme a odložíme. Druhú polovicu rozmixujeme ponorným mixérom priamo v hrnci.
3. Napokon polievku dochutíme smotanou na varenie, soľou, pridáme strúhaný syr, ostrúhaný muškátový oriešok, nasekanú petržlenovú vňať a odloženú zeleninu.