Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Karfiolová polievka s hráškom

Karfiolová polievka s hráškom

Zdroj: Nový čas pre Ženy

Reklama

Čas prípravy: 10 minút. Čas varenia: 20 minút

Potrebujeme: 1 karfiol, 2 l mäsového vývaru, 200 g zeleného hrášku, 30 g masti, 40 g hladkej múky, 200 ml smotany na varenie, 60 g strúhaného syra typu eidam, štipku muškátového orieška, 1 PL posekanej petržlenovej vňate, soľ

Postup:

1. Karfiol rozoberieme na ružičky a vložíme do vriaceho vývaru. Pridáme vylúpaný zelený hrášok a uvaríme do polomäkka.

2. Z masti a hladkej múky pripravíme bledú zápražku, zalejeme ju studenou vodou, dobre premiešame, vlejeme do polievky a varíme asi 10 minút. Polovicu uvarenej zeleniny z polievky vyberieme a odložíme. Druhú polovicu rozmixujeme ponorným mixérom priamo v hrnci.

3. Napokon polievku dochutíme smotanou na varenie, soľou, pridáme strúhaný syr, ostrúhaný muškátový oriešok, nasekanú petržlenovú vňať a odloženú zeleninu.

Vyberáme pre vás niečo PLUS