Karfiolové fašírky na reďkovkovom tvarohu
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:49)

Zdroj: © StockFood
15 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 850 gram karfiolové ružičky, 3 kus veľké vajce, 2 polievková lyžica kukuričná múka, 1 čajová lyžička prášok do pečiva, 4 polievková lyžica olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, 475 gram tvaroh, 2 polievková lyžica majonéza, 150 gram reďkovky, 6 kus reďkovka, extra panenský olivový olej
1.
Karfiol varíme v osolenej vode asi 8 minút. Scedíme ho a roztlačíme. Pridáme vajcia, múku, prášok do pečiva, soľ a korenie. Zamiešame a rukami formujeme malé fašírky, ktoré obalíme v múke a vypražíme v oleji z oboch strán dozlatista. Prebytočný tuk odsajeme papierovým obrúskom a zakryjeme alobalom.
2.
Tvaroh vymiešame s majonézou a trochou horúcej vody. Primiešame na rezančeky nakrájané reďkovky a dochutíme soľou a korením.
3.
Okrúhlu formičku vymažeme olejom a naplníme tvarohom. Vyklopíme na tanier a navrch položíme fašírku. Škrabkou urobíme reďkovkové pásiky a nimi ozdobíme fašírky. Pokvapkáme olejom a podávame.