Karfiolový mozoček
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 14:22)

Zdroj: iStockphoto
Reklama
5 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 1 kus väčší karfiol, soľ, 1 polievková lyžica olej, 1 kus väčšia cibuľa, 100 gram mäkká saláma, 3 kus vajce, mleté čierne korenie, pažitka alebo petržlenová vňať
1.
Karfiol očistíme, umyjeme, rozoberieme na ružičky a uvaríme v osolenej vode. Uvarený karfiol vyberieme, necháme odkvapkať.
2.
Na oleji speníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme uvarený, rozsekaný karfiol, na kocky nakrájanú salámu a za stáleho miešania dobre prehrejeme.
3.
V hrnčeku rozmiešame vajcia so soľou, s mletým čiernym korením, posekanou petržlenovou vňaťou alebo pažítkou. Nalejeme na karfiolovú zmes a miešame pokiaľ vajcia nestuhnú.
4.
Podávame s chlebom alebo varenými zemiakmi.