Reklama

Karfiolový mozoček

Karfiolový mozoček

Zdroj: iStockphoto

Reklama

5 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 1 kus väčší karfiol, soľ, 1 polievková lyžica olej, 1 kus väčšia cibuľa, 100 gram mäkká saláma, 3 kus vajce, mleté čierne korenie, pažitka alebo petržlenová vňať

1.

Karfiol očistíme, umyjeme, rozoberieme na ružičky a uvaríme v osolenej vode. Uvarený karfiol vyberieme, necháme odkvapkať.

2.

Na oleji speníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme uvarený, rozsekaný karfiol, na kocky nakrájanú salámu a za stáleho miešania dobre prehrejeme.

3.

V hrnčeku rozmiešame vajcia so soľou, s mletým čiernym korením, posekanou petržlenovou vňaťou alebo pažítkou. Nalejeme na karfiolovú zmes a miešame pokiaľ vajcia nestuhnú.

4.

Podávame s chlebom alebo varenými zemiakmi.