Kávové kolieska
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:45)

Zdroj: © StockFood
90 minút, 45 porcií
Potrebujeme: 175 gram hladká múka, 2 polievková lyžica kakao, 2 čajová lyžička instantná káva, 50 gram práškový cukor, 1 polievková lyžica vanilkový cukor, 0.25 čajová lyžička soľ, 1 kus vaječný žĺtok, 100 gram mäkké maslo, 150 gram čokoláda s kávovou príchuťou, 50 gram mäkké maslo, 50 gram práškový cukor, 30 mililiter horúce espresso, 100 gram hladká múka, 15 gram škrobová múčka, 45 kus kávové zrná v čokoláde, cukrová poleva
1.
Múku, kakao, instantnú kávu, práškový aj vanilkový cukor a soľ zmiešame a spolu so žĺtkom a zmäknutým maslom spracujeme na hladké cesto. Rozdelíme ho na polovice, sformujeme do valcov s priemerom 3 až 4 cm, zabalíme do fólie a dáme na 30 minút do chladničky.
2.
Rúru vyhrejeme na 190 °C, dva plechy vystelieme papierom na pečenie.
3.
Vychladnuté valčeky cesta nakrájame na plátky s priemerom 5 mm, poukladáme na plechy a dáme na chvíľku do chladu.
4.
Na plnku rozpustíme vo vodnom kúpeli nalámanú čokoládu a necháme vychladnúť. Mäkké maslo vyšľaháme s práškovým cukrom, pridáme espresso aj čokoládu, postupne zamiešame múku a škrobovú múčku. Plnku dáme do cukrárskeho vrecka s hviezdicovým nadstavcom a nastriekame na pripravené vychladené kolieska. Pečieme vo vyhriatej rúre 10 až 12 minút.
5.
Vyberieme, kolieska necháme vychladnúť a pomocou cukrovej polevy navrch nalepíme po jednom kávovom zrnku v čokoláde.