Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Kazí sa vám vývar? Možno aj vy robíte TÚTO jednu chybu! Nabudúce ho skladujte takto

Ako si doma navodiť dovolenkovú atmosféru? Skúste tieto tipy.

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Dobrý vývar vydrží v chladničke pokojne aj celý týždeň! Použijete ho nielen na polievku, ale aj na podlievanie mäsa a do omáčok.

Uvarili ste vývar a už na druhý deň je kyslý a nechutný? Príčina je jednoduchá. Tou je fakt, že polievku odkladáme celú do chladničky. Celú aj s mäsom, zeleninou a niekedy aj s rezancami.

Ilustračné foto

Zdroj: Shutterstock‎

Ilustračné foto

Všetky tieto zložky polievky však spôsobujú rýchle kazenie polievky. Je tam jednoducho priveľa vecí, ktoré môžu začať kvasiť. Tajomstvom je oddeliť ich.

Zdroj: Shutterstock‎

Ilustračné foto

Keď uvaríte kurací, hovädzí, či zeleninový vývar, nechajte ho trochu vychladnúť a čistý vývar preceďte cez jemné sito. Čistú tekutinu dajte do vzduchotesnej nádoby, napríklad zaváracieho pohára a odložte do chladu. Podobne to urobte aj so zeleninou a mäsom. Keď dostanete chuť na polievku, prísady jednoducho zmiešate a ohrejete.

Zdroj: Shutterstock

Ako sa šikovne zbaviť masti v polievke?

Vyberáme pre vás niečo PLUS