Kazí sa vám vývar? Možno aj vy robíte TÚTO jednu chybu! Nabudúce ho skladujte takto
14. 1. 2019, 12:15 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:46)

Zdroj: Shutterstock
Dobrý vývar vydrží v chladničke pokojne aj celý týždeň! Použijete ho nielen na polievku, ale aj na podlievanie mäsa a do omáčok.
Uvarili ste vývar a už na druhý deň je kyslý a nechutný? Príčina je jednoduchá. Tou je fakt, že polievku odkladáme celú do chladničky. Celú aj s mäsom, zeleninou a niekedy aj s rezancami.

Zdroj: Shutterstock
Ilustračné foto
Všetky tieto zložky polievky však spôsobujú rýchle kazenie polievky. Je tam jednoducho priveľa vecí, ktoré môžu začať kvasiť. Tajomstvom je oddeliť ich.
Zdroj: Shutterstock
Ilustračné foto
Keď uvaríte kurací, hovädzí, či zeleninový vývar, nechajte ho trochu vychladnúť a čistý vývar preceďte cez jemné sito. Čistú tekutinu dajte do vzduchotesnej nádoby, napríklad zaváracieho pohára a odložte do chladu. Podobne to urobte aj so zeleninou a mäsom. Keď dostanete chuť na polievku, prísady jednoducho zmiešate a ohrejete.
Zdroj: Shutterstock
Ako sa šikovne zbaviť masti v polievke?
Zdroj: Shutterstock
polievka