Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Koláčov už máte dosť, no chuť maškrtiť máte stále Skúste tieto krásne sladké poháre!

S bielou čokoládou a malinami

Zdroj: BRETT STEVENS

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Nie je to tak dávno, keď tieto delikatesy s množstvom ovocia a šľahačky ponúkala každá cukráreň. Obnovte ich zašlú slávu a naložte si doma sladké dobroty, ktoré vás cez leto krásne osviežia.

Zdieľať

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Toto ČOKOLÁDOVÉ BROWNIES musíte vyskúšať: Nezvyčajná kombinácia dostane každého!

    Malinová pena s amarettini

    6 porcií

    150 g sušienok amarettini ● 500 g malín ● 70 g krupicového cukru ● 1 balíček vanilínového cukru ● 1 PL citrónovej šťavy ● 3 plátky želatíny ● 100 g nízkotučného tvarohu ● 200 g smotany na šľahanie

    Maliny opláchneme a osušíme papierovou utierkou. Asi 15 kúskov odložíme bokom na ozdobu. Zvyšok malín rozmixujeme spolu s cukrom, vanilínovým cukrom a citrónovou šťavou. Potom prepasírujeme cez jemné sitko, aby sme sa zbavili jadierok. Želatínu namočíme do studenej vody. Do hrnca pridáme 4 až 5 PL malinového pyré a ohrejeme, potom pridáme vyžmýkanú želatínu a rozpustíme. Vmiešame do zvyšku malinové pyré. Zapracujeme tvaroh a nakoniec opatrne aj vyšľahanú šľahačku. Pripravíme si poháre. Naspodok nadrobíme sušienky a zalejeme malinovým krémom. Dáme aspoň na 30 minút do chladničky. Pred podávaním ozdobíme čerstvým ovocím a sušienkami.

    Čas prípravy: 15 minút
    Čas chladenia: 30 minút

    Náš tip
    Sušienky pokropte malinovým sirupom, najlepšie domácim.

    Zdroj: MelindaSiklosi

    Malinová pena s amarettini

    Čokoládová pena so skaramelizovanými hruškami

    4 porcie

    130 g horkej čokolády ● 250 g smotany na šľahanie ● 2 čerstvé vajcia ● soľ ● 2 PL práškového cukru

    Na skaramelizované ovocie: 2 veľké hrušky ● 2 PL kryštálového hnedého cukru

    Čokoládu nasekáme a spolu s 50 g smotany ohrievame za stáleho miešania na miernom ohni, kým sa zmes nespojí. Necháme trocha vychladnúť. Oddelíme od seba bielky a žĺtky. Bielky vyšľaháme dotuha, potom zašľaháme štipku soli a 1 PL práškového cukru. V druhej mise vyšľaháme žĺtky so zvyšným práškovým cukrom na svetlý krém. Zvyšok smotany vyšľaháme na šľahačku. Vlažnú čokoládovú zmes po častiach vmiešame do žĺtkovej zmesi. Zamiešame šľahačku a nakoniec aj sneh z bielkov. Hrušky očistíme, ošúpeme a dužinu nakrájame. Na panvicu nasypeme hnedý cukor. Keď začne karamelizovať, vmiešame hrušky. Navrstvíme spolu s čokoládovou penou do pohárov, prikryjeme potravinárskou fóliou a dáme aspoň na 2 hodiny do chladničky. Pred podávaním ozdobíme zvyšnými skaramelizovanými hruškami.

    Čas prípravy: 20 minút
    Čas chladenia: 2 hodiny

    Krém nanášajte cukrárskym vreckom s ozdobnou špičkou. Výsledný efekt bude krajší.

    Zdroj: BRETT STEVENS

    S bielou čokoládou a malinami

    Ovocno-vanilková panna cotta

    4 porcie

    OVOCNÁ VRSTVA: 5 plátkov želatíny ● 400 g drobného ovocia ● 100 g krupicového cukru ● 20 ml ovocného likéru

    Vanilková vrstva: 3 plátky želatíny ● 1 vanilkový struk ● 375 g smotany na šľahanie ● 90 g krupicového cukru

    Na ozdobu: čerstvé ovocie a mäta

    Na ovocnú vrstvu namočíme želatínu do studenej vody. Ovocie spolu s cukrom a likérom pomaly ohrievame na miernej teplote, kým sa cukor nerozpustí. Môžeme prepasírovať cez sitko, ale nemusíme. Vmiešame želatínu a stiahneme z ohňa. Poháre podoprieme tak, aby stáli šikmo, vlejeme ovocnú vrstvu a dáme do chladničky stuhnúť. Potom pripravíme druhú vrstvu. Želatínu namočíme do studenej vody. Vanilkový struk rozpolíme a vyškrabeme dreň. Tú potom so smotanou, s cukrom aj so strukom privedieme do varu. Vmiešame vyžmýkanú želatínu a pri izbovej teplote necháme vychladnúť. Vyberieme struk a nalejeme našikmo na stuhnutú ovocnú vrstvu. Opäť dáme stuhnúť do chladničky. Podávame ozdobené čerstvým ovocím a mätou.

    Čas prípravy: 30 minút
    Čas chladenia: 8 hodín

    Zdroj: Pinkybird

    Ovocno-vanilková panna cotta

    S bielou čokoládou a malinami

    6 porcií

    150 g bielej čokolády ● 250 g malín ● 200 g smotany na šľahanie ● 2 PL práškového cukru ● 200 g créme fraiche ● 1 PL limetovej šťavy ● 1 vanilkový struk ● pistácie na ozdobu

    Čokoládu rozpustíme nad horúcim vodným kúpeľom. Smotanu vyšľaháme s 1 PL cukru dotuha. Créme fraiche vymiešame so zvyšným cukrom a s limetovou šťavou a dáme do misy. Vanilkový struk rozrežeme a vyškrabeme dreň. Pridáme do krému. Čokoládu necháme trocha vychladnúť a rovnako vmiešame do krému. Nakoniec opatrne zapracujeme aj šľahačku. Navrstvíme spolu s očistenými malinami do pohárov a dáme do chladničky vychladiť. Pred podávaním posypeme ovocím a pistáciami.

    Čas prípravy: 20 minút
    Čas chladenia: 3 hodiny

    Zdroj: Anna Kurzaeva

    S bielou čokoládou a malinami

    Chia puding s ovocným pyré

    4 porcie

    50 g celozrnných sušienok ● 200 ml kokosového mlieka ● 80 g chia semiačok ● 150 g malín ● 150 g broskýň ● 5 PL agávového sirupu ● 100 g pistácií ● 1 PL masla ● čerstvé ovocie na ozdobu

    Kokosové mlieko zmiešame s 200 ml vody. Pridáme chia semiačka a dáme napučať do chladničky najmenej na 12 hodín. Maliny spolu s dužinou broskýň rozmixujeme, dosladíme agávovým sirupom. Pistácie opečieme na masle dozlatista a nasekáme. Do pohárov navrstvíme nalámané sušienky, chia zmes a nakoniec zalejeme ovocným pyré. Podávame ozdobené čerstvým ovocím a nasekanými pistáciami.

    Čas prípravy: 15 minút
    Čas chladenia: 12 hodín

    Náš tip
    Na prípravu chia pudingu môžete využiť kravské alebo iné rastlinné mlieko.

    Ovocné pyré nestmavne, ak doň zamiešate trocha citrónovej šťavy.

    Zdroj: Johner Images

    Chia puding s ovocným pyré

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.