Klobásový guláš s kukuricou
10. 10. 2013, 8:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:41)
Čas prípravy: 20 minút, 4 porcie, Čas varenia: 25 minút
Potrebujeme: 6 paprikových klobás, 1/2 póru, 1 hrnček sterilizovanej kukurice, 1 PL masla, 1 PL hladkej múky, 1 hrnček mäsového vývaru, 1 hrnček smotany na šľahanie, 2 ČL horčice, 2 PL kečupu, soľ, mleté čierne korenie
Postup:
1. Klobásu nakrájame na menšie kolieska, pór umyjeme, očistíme a nakrájame rovnako ako klobásu. Kukuricu zlejeme a necháme odkvapkať.
2. Vo väčšom hrnci rozpustíme maslo, na ktorom prudko opečieme múku.
3. Zalejeme vývarom a smotanou, rozšľaháme a necháme zovrieť. Znížime teplotu a na miernom ohni za občasného premiešania povaríme 10 minút. Dochutíme horčicou, kečupom, soľou a korením.
4. Nakoniec do polievky pridáme pór, kukuricu, klobásu a krátko povaríme. Podávame s čerstvým chlebom.