Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Klobásový guláš s kukuricou

Reklama

Čas prípravy: 20 minút, 4 porcie, Čas varenia: 25 minút

Potrebujeme: 6 paprikových klobás, 1/2 póru, 1 hrnček sterilizovanej kukurice, 1 PL masla, 1 PL hladkej múky, 1 hrnček mäsového vývaru, 1 hrnček smotany na šľahanie, 2 ČL horčice, 2 PL kečupu, soľ, mleté čierne korenie

Postup:

1. Klobásu nakrájame na menšie kolieska, pór umyjeme, očistíme a nakrájame rovnako ako klobásu. Kukuricu zlejeme a necháme odkvapkať.

2. Vo väčšom hrnci rozpustíme maslo, na ktorom prudko opečieme múku.

3. Zalejeme vývarom a smotanou, rozšľaháme a necháme zovrieť. Znížime teplotu a na miernom ohni za občasného premiešania povaríme 10 minút. Dochutíme horčicou, kečupom, soľou a korením.

4. Nakoniec do polievky pridáme pór, kukuricu, klobásu a krátko povaríme. Podávame s čerstvým chlebom.

Vyberáme pre vás niečo PLUS