Reklama

Kokos z celého orecha je chutnejší a šťavnatejší, ale ako ho rýchlo dostať von? Skúste TOTO!

Ilustračné foto

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Vydolovať kokos z tvrdej škrupiny môže byť ťažké. Poradíme vám však ako to zvládnuť bez kladiva aj pílky a expresne.

Kokosový orech je doslova a do písmena tvrdý oriešok. Tie, ktoré sa predávajú u nás majú veľmi tvrdú škrupinu, ktorá môže mať hrúbku aj pol centimetra. Väčšinou teda siahneme po už hotovom kokose - strúhanom alebo po sušených plátkoch.

Takýto kokos však má úplne inú chuť a najmä, nie je taký šťavnatý, ako ten, ktorý vydolujeme z uzavretého orecha. Ako bonus môžeme vypiť kokosovú vodu, ktorá je veľmi chutná a výborne hasí smäd.

Zdroj: shutterstock

kokosové mlieko

Keď máte pred sebou celý kokosový orech (nie mladý kokos), postupujte takto: Najskôr vyvŕtajte nožíkom dve dierky. Kokos má na sebe tri miesta, kde je škrupina tenká. Na tomto mieste urobte diery a nechajte vytiecť vodu.

Zdroj: shutterstock

Kokosový orech

Rúru si rozpáľte na 200 stupňov. Vložte do nej orech asi na 20 minút. Môže to byť viac alebo menej. Spoľahlivým ukazovateľom je, že škrupina praskne.

Zdroj: Shutterstock

ilustračná fotografia

Takýto orech vyberte, dávajte však pozor - je horúci. Do praskliny vsuňte nôž a orech sa jednoducho rozdelí. Dužina vo vnútri nebude vôbec horúca a môžete ju hneď vyberať a jesť.

Zdroj: Shutterstock

Kokosový olej sa vyrába z pevnej ovocnej dužiny