Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Kokosová piškóta s exotickým ovocím

Kokosová piškóta s exotickým ovocím

Zdroj: © StockFood

Reklama

45 minút, 9 porcií

Potrebujeme: 100 gram maslo, 5 kus vajce, 0.25 čajová lyžička soľ, 120 gram krupicový cukor, 1 polievková lyžica vanilkový cukor, 100 gram hladká múka, 2 polievková lyžica škrobová múčka, 100 gram strúhaný kokos, 1 kus jablko, 2 kus banán, 2 kus kivi, 200 gram ananás, 150 gram pomarančová marmeláda, 20 mililiter rum, maslo na vymastenie, strúhanka na vysypanie plechu

1. Rúru predhrejeme na 180 °C, formu (20 x 30 cm) vymažeme maslom a vysypeme strúhankou.

2. Maslo rozpustíme. Vajcia spolu so soľou, s cukrom a vanilkovým cukrom vyšľaháme nad horúcim vodným kúpeľom do krémova. Stiahneme z ohňa a šľaháme do vychladnutia. Do zmesi preosejeme múku a škrob. Spojíme s maslom a kokosom.

3. Cesto nalejeme do pripravenej formy, zarovnáme a pečieme asi 35 minút dozlatista. Vyberieme a necháme vychladnúť.

4. Jablká ošúpeme, vyberieme jadrovníky a spolu s ananásom nakrájame na kocky. Banány a kivi ošúpeme a nakrájame na kolieska.

5. Marmeládu spolu s rumom zohrejeme a potrieme ňou povrch vychladnutého koláča. Obložíme ovocím a aj to potiahneme zvyšnom marmeládou. Nakrájame a ihneď podávame.

Vyberáme pre vás niečo PLUS