Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Kokosové pusinky

Kokosové pusinky

Zdroj: iStock

Reklama

50 minút, 25 porcií

Potrebujeme: 200 gram práškový cukor, 300 gram marcipán, 150 gram strúhaný kokos, 4 kus vaječný bielok, 5 polievková lyžica kryštálový cukor, 1 polievková lyžica rum, 1 čajová lyžička strúhaná citrónová kôra, 100 gram čokoládová poleva

1. Rúru predhrejeme na 180 °C a plech vystelieme papierom na pečenie.

2. Kokos opražíme na suchej panvici a necháme vychladnúť. Bielky vyšľaháme na sneh. Marcipán nakrájame na menšie kúsky a spolu s práškovým cukrom, citrónovou kôrou a rumom zamiešame do bielkového snehu. Pridáme aj vychladnutý kokos a vypracujeme na hustú zmes.

3. Pomocou dvoch lyžičiek ukladáme na plech malé kôpky, ktoré posypeme kryštálovým cukrom. Pečieme asi 15 minút dozlatista. Necháme vychladnúť.

4. Polevu roztopíme a cukrárskym vreckom nanesieme na pusinky. Necháme stuhnúť.

Vyberáme pre vás niečo PLUS