Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Kokosovo-malinová torta

Kokosovo-malinová torta

Zdroj: Mamasvivi

Reklama

30 minút, 8 porcií

Potrebujeme: 360 gram špaldová hladká múka, 200 mililiter olej (kokosový, slnečnicový), 16 kus vajce, 250 gram trstinový cukor, 100 gram strúhaný kokos, 15 gram kypriaci prášok bez fosfátov, 250 mililiter smotana na šľahanie, 750 gram Mascarpone, 50 gram trstinový cukor, 200 gram čerstvé maliny, 100 gram kokosové lupienky, rôzne čerstvé ovocie, kvety

1.

Oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme s cukrom do hustej peny, následne pridáme žĺtky s olejom. Múku s kokosom a kypriacim práškom premiešame a rukou zapracujeme do vajec s olejom.

2.

Formu vystelieme papierom na pečenie a dáme do nej polovicu cesta, pečieme pri 180 °C asi 40 minút. Rovnako upečieme aj druhú polovicu cesta.

3.

Vzniknu nám dva korpusy, ktoré prerežeme, a tak získame spolu štyri pláty.

4.

Do mixéra dáme smotanu, cukor, mascarpone a čerstvé maliny a vyšľaháme na hustý krém.

5.

Korpusy plníme krémom aj čerstvým ovocím, nakoniec celú tortu zatrieme krémom, obsypeme kokosovými lupienkami a dozdobíme ovocím aj kvetmi.

Vyberáme pre vás niečo PLUS