Kokosový koláč
11. 8. 2009, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:29)

Zdroj: Nový Čas pre ženy
Čas prípravy: 15 minút. Čas pečenia: 30 minút.
Potrebujeme: 300 g hladkej múky, 1 ČL prášku do pečiva, 180 g stuženého pokrmového tuku, 70 g práškového cukru, 5 žĺtkov, 300 ml jahodového alebo višňového džemu, 50 g piškót, soľ, tuk na vymastenie plechu, 5 bielkov, 200 g práškového cukru, 150 g strúhaného kokosu
Postup:
1 Múku zmiešame s práškom do pečiva, so štipkou soli, s tukom a cukrom. Postupne pridávame vyšľahané žĺtky. Vypracujeme pevné cesto, rozvaľkáme ho na tenší plát alebo vychladíme a nastrúhame na dobre vymastený plech.
2 Cesto na plechu zarovnáme. Piškóty nastrúhame a vymiešame s džemom, aby zhustol. Piškótovo-džemovou hmotou potrieme cesto.
3 Bielky, cukor a strúhaný kokos vyšľaháme na tuhý sneh. Nahrubo ho nanesieme na džemovú vrstvu. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme, kým sneh nezíska zlatistú farbu. Po vychladnutí koláč nakrájame na rezy.