Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Koláč s čokoládou a mandľami

Koláč s čokoládou a mandľami

Zdroj: © StockFood

Reklama

40 minút, 12 porcií

Potrebujeme: 2 balíček lístkové cesto, 350 gram horká čokoláda, 60 gram maslo, 2 kus vajce, 90 gram strúhanka, 1 kus vaječný žĺtok, 70 gram mandľové lupienky, 80 gram práškový cukor, kôra z pomaranča, horúca voda, hladká múka na posypanie dosky

1.

Rúru predhrejeme na 190 °C. Jedno balenie lístkového cesta rozvaľkáme na plát hrubý 0,75 cm a nanesieme do okrúhlej formy (23 cm). Presahujúce časti odstránime a cesto popicháme vidličkou.

2.

Maslo s čokoládou rozpustíme nad horúcim vodným kúpeľom a keď sa zmes spojí, necháme 5 minút chladnúť.

3.

Potom zašľaháme po jednom vajcia a následne aj pomarančovú kôru a strúhanku. Zmes nalejeme do pripravenej formy vystlanej cestom.

4.

Druhé balenie lístkového cesta rozvaľkáme na hrúbku 0,75 cm. Položíme na koláč a presahujúce časti odrežeme.

5.

Povrch cesta potrieme žĺtkom a posypeme mandľovými lupienkami. Pečieme 25 až 35 minút, kým koláč pekne nezozlatne. Necháme vychladnúť.

6.

Cukrovú polevu pripravíme zmiešaním cukru s dostatočným množstvom horúcej vody. Polevu nanesieme lyžicou na povrch vychladnutého koláča a necháme stuhnúť.

Vyberáme pre vás niečo PLUS