Koláč s čokoládovým krémom
13. 6. 2010, 2:00

Zdroj: Archív
Čas prípravy: 30 minút. čas pečenia: 20 minút, 8 kúskov
Potrebujeme: 1 lístkové cesto, múka na posypanie dosky, 200 g mliečnej čokolády alebo ľadových gaštanov, 250 ml smotany na šľahanie, 1 žĺtok, 200 g malín
Ako na to:
1. Lístkové cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme na plát trochu väčší, než je rozmer formy. Dno a boky formy s priemerom 23 cm vyložíme cestom. Boky popritláčame a dno popicháme vidličkou. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a upečieme dozlatista. 10 minút
2. Do kastróla vylejeme smotanu a za stáleho miešania v nej rozpustíme polámanú čokoládu. Stiahneme z ohňa, odoberieme niekoľko lyžičiek, ktoré vymiešame s rozšľahaným žĺtkom, a prilejeme k zvyšku. Vrátime na oheň a varíme asi 1 minútu. 15 minút
3. Krém nalejeme na upečený korpus, necháme vychladnúť a odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky. Ozdobíme umytými malinami, nakrájame na kúsky a podávame. 5 minút
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Plynová rúra: stupeň 4