Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Koláč s čokoládovým krémom

Koláč s čokoládovým krémom

Zdroj: Archív

Reklama

Čas prípravy: 30 minút. čas pečenia: 20 minút, 8 kúskov

Potrebujeme: 1 lístkové cesto, múka na posypanie dosky, 200 g mliečnej čokolády alebo ľadových gaštanov, 250 ml smotany na šľahanie, 1 žĺtok, 200 g malín

Ako na to:

1. Lístkové cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme na plát trochu väčší, než je rozmer formy. Dno a boky formy s priemerom 23 cm vyložíme cestom. Boky popritláčame a dno popicháme vidličkou. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a upečieme dozlatista. 10 minút

2. Do kastróla vylejeme smotanu a za stáleho miešania v nej rozpustíme polámanú čokoládu. Stiahneme z ohňa, odoberieme niekoľko lyžičiek, ktoré vymiešame s rozšľahaným žĺtkom, a prilejeme k zvyšku. Vrátime na oheň a varíme asi 1 minútu. 15 minút

3. Krém nalejeme na upečený korpus, necháme vychladnúť a odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky. Ozdobíme umytými malinami, nakrájame na kúsky a podávame. 5 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

Plynová rúra: stupeň 4

Vyberáme pre vás niečo PLUS