Koláč z lístkového cesta s jogurtom a jahodami
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:49)

Zdroj: © StockFood
40 minút, 6 porcií
Potrebujeme: 250 gram lístkové cesto, 2 polievková lyžica mlieko, 2 polievková lyžica vanilkový cukor, 100 gram tvaroh, 150 gram grécky biely jogurt, 4 polievková lyžica práškový cukor, 2 polievková lyžica citrónová šťava, 100 mililiter smotana na šľahanie, 250 gram jahody
1.
Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na veľkosť plechu (12 x 30 cm). Plech vystelieme papierom na pečenie a cesto naň uložíme. Okraje by mali vyčnievať z plechu von. Cesto popicháme vidličkou a dáme na 10 minút do mrazničky.
2.
Rúru predhrejeme na 220 °C. Cesto potrieme mliekom a posypeme cukrom. Pečieme asi 25 minút dozlatista.
3.
Jogurt vymiešame s tvarohom, cukrom, citrónovou šťavou a vyšľahanou smotanou. Nanesieme na vychladené upečené cesto a obložíme jahodami.