Koláč z lístkového cesta s marhuľami
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:49)

Zdroj: © StockFood
Reklama
25 minút, 10 porcií
Potrebujeme: 1 balíček lístkové cesto (rolka 270 g), 400 gram smotanový syr, 200 gram smotana na šľahanie, 75 gram práškový cukor, 1 čajová lyžička vanilkový extrakt, 2 kus vajce, 1 kus vaječný žĺtok, 600 gram marhule, 120 gram malinový džem
1.
Rúru predhrejeme na 200 °C a formu na pizzu (26 cm) vystelieme papierom na pečenie.
2.
Cestom vystelieme formu, okraje orežeme. Syr vymiešame so smotanou, s cukrom, extraktom, vajcami a so žĺtkom dohladka. Marhule umyjeme, osušíme, rozpolíme a vykôstkujeme (alebo použijeme kompót).
3.
Plnku nalejeme na cesto a na ňu poukladáme marhule. Pečieme asi 35 minút dozlatista.
4.
Vyberieme, necháme vychladnúť a ozdobíme džemom.