Koláč s pudingovou želatínou
5. 7. 2013, 12:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:39)

Zdroj: archív
Vychutnajte si nedeľný obed s dobrotami upečenými podľa receptov Milady Kokešovej z Považskej Bystrice.
Potrebujeme:
Cesto: 3 vajcia, 1 šálka (250 ml) práškového cukru, 1 šálka oleja, 2 šálky polohrubej múky, 3/4 šálky mlieka, 1 balíček prášku do pečiva, 2 PL kakaa
Krém: 2 tégliky mäkkého tvarohu, 250 g rastlinného tuku na pečenie, 8 PL práškového cukru, trocha rumu
Želatína: 1 l vody, 1 väčší balíček práškového džúsu, 2 balíčky vanilkového pudingu, 8 PL kryštálového cukru
Postup:
Ingrediencie na cesto zmiešame, cesto vylejeme na vymastený plech a dáme do rúry upiecť. Medzitým si pripravíme krém. Tvaroh vyšľaháme s rastlinným tukom a cukrom. Podľa chuti pridáme rum. Vychladnutý koláč natrieme krémom a dáme ho do chladničky stuhnúť. Zatiaľ si pripravíme pudingovú želatínu.
Do 1 litra vody zamiešame 1 práškový džús, vanilkový puding a cukor. Dobre vymiešame, aby nám neostali hrudky a varíme za stáleho miešania, pokiaľ puding nestuhne. Vychladnutú želatínu nanesieme na studený koláč.