Reklama

Koláč s pudingovou želatínou

kuchyňa

Zdroj: archív

Reklama

Vychutnajte si nedeľný obed s dobrotami upečenými podľa receptov Milady Kokešovej z Považskej Bystrice.

Potrebujeme:

Cesto: 3 vajcia, 1 šálka (250 ml) práškového cukru, 1 šálka oleja, 2 šálky polohrubej múky, 3/4 šálky mlieka, 1 balíček prášku do pečiva, 2 PL kakaa

Krém: 2 tégliky mäkkého tvarohu, 250 g rastlinného tuku na pečenie, 8 PL práškového cukru, trocha rumu

Želatína: 1 l vody, 1 väčší balíček práškového džúsu, 2 balíčky vanilkového pudingu, 8 PL kryštálového cukru

Postup:

Ingrediencie na cesto zmiešame, cesto vylejeme na vymastený plech a dáme do rúry upiecť. Medzitým si pripravíme krém. Tvaroh vyšľaháme s rastlinným tukom a cukrom. Podľa chuti pridáme rum. Vychladnutý koláč natrieme krémom a dáme ho do chladničky stuhnúť. Zatiaľ si pripravíme pudingovú želatínu.

Do 1 litra vody zamiešame 1 práškový džús, vanilkový puding a cukor. Dobre vymiešame, aby nám neostali hrudky a varíme za stáleho miešania, pokiaľ puding nestuhne. Vychladnutú želatínu nanesieme na studený koláč.