Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Koláč s ryžou, špenátom, bazalkou a tekvicou

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

4 PORCIE; ČAS PRÍPRAVY: 75 MINÚT 2 PL olivového oleja 1 cibuľu nakrájanú na tenké kolieska 400 g čerstvého špenátu hrsť nakrájaných čerstvých listov bazalky 200 g uvarenej guľatozrnnej ryže 100 g nastrúhaného parmezánu 2 trocha rozšľahané vajcia 50 g roztopeného masla 9 rozpolených plátkov štrúdľového cesta 625 g olúpanej tekvice - nakrájanej na 8 mm hrubé plátky a uvarenej soľ a čerstvo pomleté korenie

POSTUP: 1. Na panvici ohrejte olej a nechajte 5 minút pražiť cibuľu do zlatista. Pridajte špenát a bazalku a smažte 2 minúty. Nakrájajte najemno, potom dajte na kuchynskú utierku a prebytočnú vlhkosť vytlačte. Ryžu rozdeľte do dvoch rovnakých misiek a do jednej pridajte špenát. Parmezán a vajcia rozdeľte do oboch misiek a dobre premiešajte. 2. Tortovú formu s priemerom 20 cm vymastite kúskom masla. Maslom potrite cesto a vyložte ním dno a boky formy. Trocha cesta musí prečnievať. Šesť polovičných plátov cesta budete potrebovať neskôr, zatiaľ ich prikryte mokrou utierkou. 3. Naspodok cesta vo forme dajte špenátovú ryžu, potom tekvicu a navrch zvyšok ryže. Každú vrstvu osoľte a okoreňte. Odložené cesto nakrájajte na pásiky, potrite maslom a použite na dekoráciu koláča. Pečte 50 minút do zlatista. Potom vyberte z formy na plech a pečte ešte niekoľko minút, aby cesto na bokoch ostalo chrumkavé.

Vyberáme pre vás niečo PLUS