Koláč „Teta Táňa”
5. 4. 2006, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:34)

Zdroj: Archív
Čas prípravy: 50 minút, pre celú rodinu
Potrebujeme: 1 hrnček mlieka (150 – 200 ml), 125 g masla, 6 lyžíc kakaa, 2 hrnčeky práškového cukru, 3 celé vajcia, 1 balíček vanilínového cukru, 1 a pol hrnčeka polohrubej múky, 1 balíček kypriaceho prášku, olej, šľahačková smotana (nemusí byť)
Postup:
1. V hrnci zmiešame 1 hrnček mlieka s 1 hrnčekom práškového cukru a so 6 lyžicami kakaa.
2. Pridáme 125 g masla, povaríme a potom odložíme 1 hrnček kakaovej zmesi na polevu.
3. V mixéri vymiešame 1 hrnček práškového cukru, 3 vajcia a 1 balíček vanilínového cukru.
4. Do mixéra k vyšľahaným vajciam pomaly prilievame zohriatu kakaovú zmes.
5. K zmesi v mixéri pridáme jeden a pol hrnčeka preosiatej múky s kypriacim práškom a vymiešame.
6. Hlbší plech na pečenie vymastíme olejom, nalejeme cesto a pečieme asi 25 minút.
7. Upečené, ešte horúce cesto pokrájame a polejeme polevou z hrnčeka. Koláč môžeme podávať s nesladenou šľahačkou.