Reklama

Koláč „Teta Táňa”

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

Čas prípravy: 50 minút, pre celú rodinu

Potrebujeme: 1 hrnček mlieka (150 – 200 ml), 125 g masla, 6 lyžíc kakaa, 2 hrnčeky práškového cukru, 3 celé vajcia, 1 balíček vanilínového cukru, 1 a pol hrnčeka polohrubej múky, 1 balíček kypriaceho prášku, olej, šľahačková smotana (nemusí byť)

Postup:

1. V hrnci zmiešame 1 hrnček mlieka s 1 hrnčekom práškového cukru a so 6 lyžicami kakaa.

2. Pridáme 125 g masla, povaríme a potom odložíme 1 hrnček kakaovej zmesi na polevu.

3. V mixéri vymiešame 1 hrnček práškového cukru, 3 vajcia a 1 balíček vanilínového cukru.

4. Do mixéra k vyšľahaným vajciam pomaly prilievame zohriatu kakaovú zmes.

5. K zmesi v mixéri pridáme jeden a pol hrnčeka preosiatej múky s kypriacim práškom a vymiešame.

6. Hlbší plech na pečenie vymastíme olejom, nalejeme cesto a pečieme asi 25 minút.

7. Upečené, ešte horúce cesto pokrájame a polejeme polevou z hrnčeka. Koláč môžeme podávať s nesladenou šľahačkou.