Reklama

Po koláčiku je svet hneď krajší: Pozvite domov kamošky a upečte im TOTO, bude to parádny večer!

Čokoládová torta s malinovým  krémo

Zdroj: Shutterstock

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Ženský svet je ružový v tom najlepšom zmysle slova. Vieme sa podržať aj si pomôcť a rady si doprajeme takúto sladkú odmenu...

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    V KUCHYNI S PEŤOU: Zamilované šišky s malinovou polevou

    Strakatý rocky road

    12 kúskov

    Potrebujeme: ●175 g maslových sušienok  ● 300 g horkej čokolády  ● 100 g mliečnej čokolády ● 4 PL javorového sirupu ● 150 g masla ● 150 g pestrofarebných penových cukríkov (marshmallows) ● 150 g orechov

    Postup: Sušienky nalámeme na menšie kúsky. Čokoládu nasekáme a spolu so sirupom a s maslom rozpustíme nad horúcim vodným kúpeľom. Zmes necháme trocha vychladnúť. Formu 25 x 25 cm vystelieme alobalom alebo potravinárskou fóliou. V mise zmiešame sušienky, nakrájané cukríky, nasekané orechy s čokoládovou zmesou a nanesieme do pripravenej formy. Povrch uhladíme  a dáme aspoň na 3 hodiny do chladničky. Pred podávaním nakrájame.

    Náš tip: Vyskúšajte aj prísady  ako želé cukríky či  slané praclíky.  Mňam.

    Čas prípravy: 20 minút
    Čas chladenia: 3 hodiny

    Zdroj: Shutterstock

    Strakatý rocky road

    Kakaová roláda s čučoriedkovou plnkou

    12 kúskov

    Potrebujeme: ●4 vajcia ● štipka soli ● 120 g práškového cukru ● 100 g hladkej múky ● 30 g kakaa ● 1 ČL prášku do pečiva

    Plnka: 500 g čučoriedkového kompótu ● 300 g nízkotučného tvarohu ● 100 g mascarpone ● 100 g smotany na šľahanie ● 1 ČL vanilkovej pasty
    ● 50 g práškového cukru ● 2 ČL citrónovej šťavy ● 2 balíčky práškovej želatíny

    Postup: Rúru predhrejeme na 180 °C a plech 30 x 40 cm vystelieme papierom na pečenie. Do misy dáme vajcia a cukor a šľaháme asi 10 minút. Po 5 minútach pridáme soľ. V miske zmiešame múku, kakao a prášok do pečiva a preosejeme po častiach do vajcovej zmesi. Cesto natrieme na plech a pečieme asi 12 minút. Vyberieme a preklopíme na utierku posypanú práškovým cukrom. Opatrne stiahneme papier na pečenie a cesto z dlhšej strany zvinieme do rolády. Necháme vychladnúť. Čučoriedky zlejeme a necháme odkvapkať. Smotanu vyšľaháme, pričom zašľaháme aj želatínu. V druhej mise zmiešame mascarpone, tvaroh, vanilkovú pastu, citrónovú šťavu a práškový cukor. Opatrne zapracujeme šľahačku a nakoniec aj čučoriedky. Roládu opatrne rozvinieme, potrieme krémom a opäť zvinieme. Dáme aspoň na 4 hodiny do chladničky.

    Náš tip: Roládu potrite čokoládovou polevou. Po stuhnutí bude chrumkať.

    Čas prípravy: 35 minút
    Čas pečenia: 12 minút
    Čas chladenia: 4 hodiny

    Zdroj: Shutterstock

    Kakaová roláda s čučoriedkovou plnkou

    Kokosový koláč s polevou

    16 kúskov

    Postrebujeme: 4 vajcia ● 220 g krupicového cukru ● 310 g polohrubej múky ● 1 balíček prášku do pečiva ● 1 kyslá smotana

    Plnka: 170 g krupicového cukru ● 110 g strúhaného kokosu ● 1 smotana na šľahanie ● 125 g masla

    Poleva: 2 PL čerešňovej šťavy ● 200 g práškového cukru ● 2 PL vody

    Postup: V mise vyšľaháme vajcia s cukrom dokrémova. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec aj kyslú smotanu. Vymiešame na hladké cesto. Hlbší plech vystelieme papierom na pečenie a nanesieme cesto. Povrch uhladíme a posypeme zmesou 170 g krupicového cukru a kokosu. Pečieme pri teplote
    180 °C asi 20 minút. Maslo vyšľaháme so smotanou a natrieme na horúci koláč. Pečieme ešte 5 minút, vyberieme a necháme úplne vychladnúť. Vymiešame spolu čerešňovú šťavu, práškový cukor a vodu na hladkú polevu a vychladnutý koláč ňou polejeme. Necháme zaschnúť a podávame.

    Čas prípravy: 30 minút
    Čas pečenia: 25 minút

    Zdroj: Shutterstock

    Kokosový koláč s polevou

    Čokoládová torta s malinovým krémom

    12 kúskov

    Potebujeme: ● 130 g krupicového cukru ● 1 balíček vanilínového cukru ● 3 vajcia ● 150 ml mlieka ● 130 g rastlinného oleja ● 40 g kakaa ● 12 g prášku do pečiva ● 180 g hladkej múky ● štipka soli

    Krém: 175 g práškového cukru ● 175 g mrazených malín ● 3 bielky ● 250 g masla

    Na ozdobu: cukrové perličky

    Postup: Rúru predhrejeme na 180 °C a tortovú formu vystelieme papierom na pečenie. Okraje potrieme maslom. Na cesto vyšľaháme vajcia s oboma druhmi cukru na svetlú hustú penu. Pridáme mlieko a olej a vymiešame dohladka. Zmiešame múku, kakao, prášok do pečiva a soľ a zapracujeme do vajcovej zmesi. Cesto nalejeme do pripravenej formy a pečieme asi 40 minút. Vyberieme a necháme úplne vychladnúť. Na krém rozpustíme maliny, rozmixujeme a prepasírujeme cez sitko. Bielky šľaháme s cukrom nad horúcim vodným kúpeľom, až kým sa cukor nerozpustí a pena nie je teplá, asi 5 minút. Stiahneme z kúpeľa a šľaháme šľahačom, kým nie je sneh lesklý a pevný a úplne nevychladne, asi 10 minút. Po lyžiciach zašľaháme zmäknuté maslo. Šľaháme, kým nezískame hladký krém. Ako posledné zamiešame malinové pyré. Šľaháme, kým nebude maslový krém opäť krémový. Natrieme na vychladnutý korpus a dáme aspoň na 30 minút do chladničky. Podávame posypané cukrovými perličkami.

    Náš tip: Korpus pozdĺžne  prekrojte a potrite  malinovým džemom.

    Čas prípravy: 45 minút
    Čas pečenia: 40 minút
    Čas chladenia: 30 minút

    Zdroj: Shutterstock

    Čokoládová torta s malinovým krémo

    Koláčiky na paličke (cake pops)

    20 kúskov

    Potrebujeme: ● 200 g masla ● štipka soli ● 220 g krupicového cukru ● 1 balíček vanilínového cukru ● 4 vajcia ● 280 g hladkej múky ● 12 g prášku do pečiva ● 3 PL mlieka ● 120 g kyslej smotany ● 200 + 200 g čokoládovej polevy ● 3 PL marhuľového lekváru ● 500 g práškového cukru
    ● 3 PL cviklovej šťavy ● cukrové perličky na ozdobu

    Postup: V mise vyšľaháme maslo, soľ, cukor a vanilkový cukor dokrémova. Po jednom zašľaháme vajcia. Zmiešame múku a prášok do pečiva. Do maslovej zmesi najprv zamiešame smotanu a potom aj múčnu zmes. Cesto nalejeme do okrúhlej formy s priemerom 26 cm vystlanej papierom na pečenie a dáme piecť pri teplote 175 °C asi na 40 minút. Vyberieme a necháme úplne vychladnúť. Nasekáme 200 g čokoládovej polevy, rozpustíme nad horúcim vodným kúpeľom a 2 PL čokolády odložíme bokom. Cesto rozpolíme a jednu polovicu nadrobíme. Druhú si odložíme na inú príležitosť. Pridáme čokoládu a lekvár a dobre premiešame. Zo zmesi vytvarujeme 20 guliek. Vezmeme 20 paličiek a z jednej strany ich namočíme do odloženej čokolády. Čokoládovou stranou zapichneme do guliek. Dáme na 30 minút do mrazničky. Na polevu vymiešame 250 g práškového cukru spolu s mliekom. Zvyšok cukru vymiešame s cviklovou šťavou. Rozpustíme zvyšnú čokoládovú polevu a vychladnuté koláčiky do nej ponoríme. Vyberieme a necháme stuhnúť. Ozdobíme bielou a ružovou polevou a cukrovými perličkami. Necháme zaschnúť a dáme do chladničky.

    Čas prípravy: 45 minút
    Čas mrazenia: 30 minút
    Čas pečenia: 40 minút

    Zdroj: Shutterstock

    Koláčiky na paličke - cake pops

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.