Koložvárska kapusta

Potrebujeme:

1 hrnček ryže, ktorú uvaríme

1 kg mletého bravčového mäsa

1 cibuľa

2 lyžice sladkej červenej papriky

1 kg kyslej kausty

200 ml kyslej smotany

200 ml šľahačkovej smotany (alebo smotany na varenie)

Masť na vymastenie pekáča

Takto sa to podarí:

1. Uvaríme si ryžu v slanej vode.

Koložvárska kapusta
Koložvárska kapusta
Zdroj: Nový čas pre ženy

2. Cibuľu nakrájame nadrobno a na troche masti opražíme. Pridáme mleté mäso a necháme opiecť.

Koložvárska kapusta
Koložvárska kapusta
Zdroj: Nový čas pre ženy

3. Osolíme, okoreníme a pridáme mletú papriku.

Koložvárska kapusta
Koložvárska kapusta
Zdroj: Nový čas pre ženy

4. Väčší pekáč si vymastíme masťou alebo olejom. Na dno dáme polovicu kapusty.

Koložvárska kapusta
Koložvárska kapusta
Zdroj: Nový čas pre ženy

5. Šľahačku s kyslou smotanou si rozmiešame a polovicu vylejeme na kapustu.

Koložvárska kapusta
Koložvárska kapusta
Zdroj: Nový čas pre ženy

6. Na to navrstvíme polovicu ryže a všetko opečené mäso.

Koložvárska kapusta
Koložvárska kapusta
Zdroj: Nový čas pre ženy

7. Prikryjeme druhou polovicou ryže a zvyšnou kappustou. Zalejeme zvyškom smotany a šľahačky.

Koložvárska kapusta
Koložvárska kapusta
Zdroj: Nový čas pre ženy

8. Pečieme pri 200 stupňoch asi 30-40 minút, kým nie je povrch zlatistý.

Koložvárska kapusta
Koložvárska kapusta
Zdroj: Nový čas pre ženy