Chutná klasika z jedného pekáča na obed či večeru: Koložvárska kapusta zahreje a zasýti celú rodinu
22. 3. 2018, 13:15 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:28)

Zdroj: Nový čas pre ženy
Ak vám doma ostala uvarená ryža, máte napoly vyhraté. Jedlo pre celú rodinu vznikne takmer bez práce.
Koložvárska kapusta
Potrebujeme:
1 hrnček ryže, ktorú uvaríme
1 kg mletého bravčového mäsa
1 cibuľa
2 lyžice sladkej červenej papriky
1 kg kyslej kausty
200 ml kyslej smotany
200 ml šľahačkovej smotany (alebo smotany na varenie)
Masť na vymastenie pekáča
Takto sa to podarí:
1. Uvaríme si ryžu v slanej vode.
Zdroj: Nový čas pre ženy
Koložvárska kapusta
2. Cibuľu nakrájame nadrobno a na troche masti opražíme. Pridáme mleté mäso a necháme opiecť.
Zdroj: Nový čas pre ženy
Koložvárska kapusta
3. Osolíme, okoreníme a pridáme mletú papriku.
Zdroj: Nový čas pre ženy
Koložvárska kapusta
4. Väčší pekáč si vymastíme masťou alebo olejom. Na dno dáme polovicu kapusty.
Zdroj: Nový čas pre ženy
Koložvárska kapusta
5. Šľahačku s kyslou smotanou si rozmiešame a polovicu vylejeme na kapustu.
Zdroj: Nový čas pre ženy
Koložvárska kapusta
6. Na to navrstvíme polovicu ryže a všetko opečené mäso.
Zdroj: Nový čas pre ženy
Koložvárska kapusta
7. Prikryjeme druhou polovicou ryže a zvyšnou kappustou. Zalejeme zvyškom smotany a šľahačky.
Zdroj: Nový čas pre ženy
Koložvárska kapusta
8. Pečieme pri 200 stupňoch asi 30-40 minút, kým nie je povrch zlatistý.
Zdroj: Nový čas pre ženy
Koložvárska kapusta