Kôprový koláč
23. 6. 2009, 14:09 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:14)

Zdroj: Nový čas pre ženy
Čas prípravy: 30 minút. Čas pečenia: 25 minút.
Potrebujeme: 500 g polohrubej múky, 100 ml olivového oleja, 1 kocka droždia, 200 ml mlieka, 1 ČL kryštálového cukru, 2 vajcia, múka na posypanie dosky, soľ
Plnka: 1 téglik tvarohu, 125 ml kyslej smotany, 1 žĺtok, 4 PL nasekaného kôpru, soľ, mleté čierne korenie
Postup:
1 Z vlažného mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások a vmiešame ho do múky. Pridáme olej, soľ, vajcia a vypracujeme hladké cesto. Necháme ho aspoň 1 hodinu kysnúť na teplom mieste.
2 Tvaroh zmiešame so smotanou, žĺtkom a s kôprom. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na veľkosť plechu, preložíme na suchý plech a potrieme plnkou. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a upečieme doružova.