Košovská pochúťka
27. 11. 2009, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:57)

Zdroj: NČPŽ
Reklama
Čas prípravy: 30 minút. Čas opekania: 10 minút.
Potrebujeme (na 4 porcie): 600 g bravčového mäsa zo stehna, olej na opekanie, na marinádu 2 PL oleja, 1/2 ČL vegety, 1/2 ČL worcesterskej omáčky, 2 vajcia, 1 ČL soli, 1 ČL kryštálového cukru, 1 PL zemiakového škrobu, 5 nasekaných feferónok bez zrniečok
Postup:
1 Umyté mäso nakrájame na rezne, naklepeme a pokrájame na rezance.
2 Suroviny na marinádu zmiešame a zapracujeme do mäsa. Odložíme ho do chladu na 12 až 24 hodín.
3 Marinované mäso prudko na oleji opečieme z oboch strán. Podávame s čerstvým zeleninovým šalátom alebo s kyslou uhorkou a chlebom.