Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Králičia polievka

Králičia polievka

Zdroj: NČPŽ

Reklama

Čas prípravy: 25 minút. Čas varenia: 60 minút.

Potrebujeme: prednú časť z 1 králika, 3 mrkvy, 2 petržleny, 50 g zeleru, 1 cibuľu, soľ, 2 zrnká nového a 6 zrniek čierneho korenia

Knedličky: 150 g králičieho mäsa, 1 králičiu pečeň, 1 vajce, 2 PL hladkej múky, 30 g masla, 1 žemľu, 1 cibuľu, 3 strúčiky cesnaku, majorán, strúhanku podľa potreby, mleté čierne korenie, soľ

Postup:

1 Mäso uvaríme v osolenej vode s novým a čiernym korením. Cibuľu a zeleninu očistíme. Cibuľu nakrájame nadrobno, zeleninu na kocky a po 30 minútach varenia pridáme k mäsu. Varíme domäkka. Vývar scedíme, mäso vykostíme, spolu so zeleninou nakrájame a dáme do polievky.

2 Pečeň, 150 g králičieho mäsa a cibuľu pomelieme, pridáme vo vode namočenú žemľu, maslo, vajce, múku, roztlačený cesnak, soľ, majorán, korenie a strúhanku. Zo zmesi formujeme knedličky a varíme vo vývare asi 10 minút.

Vyberáme pre vás niečo PLUS