Králičia polievka
13. 11. 2009, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:32)

Zdroj: NČPŽ
Čas prípravy: 25 minút. Čas varenia: 60 minút.
Potrebujeme: prednú časť z 1 králika, 3 mrkvy, 2 petržleny, 50 g zeleru, 1 cibuľu, soľ, 2 zrnká nového a 6 zrniek čierneho korenia
Knedličky: 150 g králičieho mäsa, 1 králičiu pečeň, 1 vajce, 2 PL hladkej múky, 30 g masla, 1 žemľu, 1 cibuľu, 3 strúčiky cesnaku, majorán, strúhanku podľa potreby, mleté čierne korenie, soľ
Postup:
1 Mäso uvaríme v osolenej vode s novým a čiernym korením. Cibuľu a zeleninu očistíme. Cibuľu nakrájame nadrobno, zeleninu na kocky a po 30 minútach varenia pridáme k mäsu. Varíme domäkka. Vývar scedíme, mäso vykostíme, spolu so zeleninou nakrájame a dáme do polievky.
2 Pečeň, 150 g králičieho mäsa a cibuľu pomelieme, pridáme vo vode namočenú žemľu, maslo, vajce, múku, roztlačený cesnak, soľ, majorán, korenie a strúhanku. Zo zmesi formujeme knedličky a varíme vo vývare asi 10 minút.