Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Králik na bylinkách

Králik na bylinkách

Zdroj: Život

Reklama

Čas prípravy: 30 minút, čas pečenia: 30 minút, 5 porcií

Potrebujeme: mladý králik v celku, 400 ml oleja, 200 ml prevarenej vody, 1 lyžica kečupu, 1 mrkva, 1/4 zeleru, 1/4 hlávkovej kapusty, 2 veľké cibule, 6 strúčikov cesnaku, 6 tenkých plátkov prerastenej slaniny, 4 zrnká nového korenia, 4 zrnká čierneho korenia, 2 bobkové listy, 2 lyžice zmesi sušených alebo čerstvých byliniek (rozmarín, bazalka, šalvia, majorán), 2 lyžice vegety, soľ

Postup:

1. Mladého králika umyjeme a nasolíme zmesou soli a vegety. Z oleja, vody, byliniek, cesnaku, korenín a kečupu pripravíme moridlo. Králika vložíme do uzatvárateľnej nádoby a zalejeme moridlom.

2. Nahrubo nakrájame cibuľu, kapustu, mrkvu a zeler a touto zeleninou obložíme králika. Dáme ho na noc do chladničky, podľa možnosti ho raz obrátime.

3. Na druhý deň králika zalejeme asi 500 ml vlažnej vody a pod pokrievkou dusíme približne 40 minút. Mäso obložíme plátkami slaniny a pri 200 °C pečieme ešte 25 minút doružova. Podávame s knedľou a dusenou kapustou.

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3

Vyberáme pre vás niečo PLUS