Králik s plnkou
28. 5. 2009, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:20)

Zdroj: Život
Čas prípravy: 50 minút, Čas pečenia: 60 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 1 králik, 1 cibuľa, 1 cesnak, 1 lyžica bravčovej masti, grilovacie korenie, Plnka: 250 g králičej pečene, 1 cibuľa, 6 rožkov, 250 ml mlieka, 2 vajcia, soľ, sladká paprika, vegeta, čierne mleté korenie, olej
Postup:
1. Králika umyjeme, očistíme, naporciujeme, osolíme, posypeme grilovacím korením a poukladáme na polovicu pekáča.
2. Ošúpanú cibuľu rozštvrtíme, cesnak pokrájame na plátky a poukladáme na mäso. Nakoniec pridáme bravčovú masť. Na druhú stranu pekáča rozprestrieme alobal, v ktorom budeme piecť plnku.
Plnka:
3. Na očistenej a nadrobno nakrájanej cibuli a oleji podusíme pečeň.
4. Rožky pokrájame na kocky, zalejeme vlažným mliekom, pridáme vajce, soľ, papriku, vegetu a korenie. Všetko spolu zmiešame, nakoniec pridáme udusenú pečeň. Pripravenú zmes dáme do alobalu a zabalíme. Celý pekáč prikryjeme druhým pekáčom.<
5. Pečieme vo vyhriatej rúre približne 1 hodinu. Mäso a plnku dopečieme odkryté. Podávame so zemiakovou kašou a s kompótom.<
elektrická rúra: 220 °C
teplovzdušná rúra: 200 °C
plynová rúra: stupeň 4