Reklama

Kráľovská cesnaková polievka

Kráľovská cesnaková polievka

Zdroj: Život

Reklama

Čas prípravy: 30 minút, 6 porcií

Potrebujeme:

6 zemiakov, 6 strúčikov cesnaku, 1 lyžica vegety, 1 lyžica masla, 1 lyžička rasce, 2 lyžice múky, 2 lyžičky posekanej petržlenovej vňate, starší chlieb alebo pečivo, 4 lyžice oleja, soľ

Postup:

1. Očistený cesnak prelisujeme. V hrnci roztopíme maslo, opražíme na ňom cesnak, poprášime ho múkou, premiešame a prilejeme približne 1,5 litra vody. Pridáme očistené, na kocky nakrájané zemiaky a varíme domäkka.

2. Polievku odložíme z ohňa, dochutíme ju vegetou, rascou a soľou, pridáme petržlenovú vňať a všetko spolu pomixujeme.

3. Chlieb nakrájame na kocky a na tefl ónovej panvici ho na oleji dochrumkava opražíme. Opečený chlieb dáme do každej porcie až tesne pred podávaním.

Dobrá rada:

Aby sa cesnak ľahšie šúpal, vložte ho na pár minút do vriacej vody. Ak všetky strúčiky neminiete, nakrájajte ich a naložte do oleja. Neskôr sa zídu na marinovanie mäsa.