Kráľovská cesnaková polievka
14. 5. 2009, 11:16 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:19)

Zdroj: Život
Čas prípravy: 30 minút, 6 porcií
Potrebujeme:
6 zemiakov, 6 strúčikov cesnaku, 1 lyžica vegety, 1 lyžica masla, 1 lyžička rasce, 2 lyžice múky, 2 lyžičky posekanej petržlenovej vňate, starší chlieb alebo pečivo, 4 lyžice oleja, soľ
Postup:
1. Očistený cesnak prelisujeme. V hrnci roztopíme maslo, opražíme na ňom cesnak, poprášime ho múkou, premiešame a prilejeme približne 1,5 litra vody. Pridáme očistené, na kocky nakrájané zemiaky a varíme domäkka.
2. Polievku odložíme z ohňa, dochutíme ju vegetou, rascou a soľou, pridáme petržlenovú vňať a všetko spolu pomixujeme.
3. Chlieb nakrájame na kocky a na tefl ónovej panvici ho na oleji dochrumkava opražíme. Opečený chlieb dáme do každej porcie až tesne pred podávaním.
Dobrá rada:
Aby sa cesnak ľahšie šúpal, vložte ho na pár minút do vriacej vody. Ak všetky strúčiky neminiete, nakrájajte ich a naložte do oleja. Neskôr sa zídu na marinovanie mäsa.