Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Super mňamka na víkend: Jednoduchý čučoriedkový koláč zvládnu upiecť aj deti, každý si bude pýtať recept!

Krehký čučoriedkový koláč

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Reklama

Čo môže byť jednoduchšie, ako vysypať na plech mrveničku, drobné ovocie a dať to do rúry?

Čučoriedky sa na tento koláč hodia najlepšie, ale experimenty s iným ovocím sú povolené.

Krehký čučoriedkový koláč

Potrebujeme:

250g polohrubej múky

50g práškového cukru

200g studeného masla

Štipka soli

500g čučoriedok (alebo viac)

Takto sa to podarí:

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Krehký čučoriedkový koláč

1. Rúru si vyhrejeme na 180 stupňov. Maslo nakrájame na kocky, alebo zmrazené nastrúhame na hrubom strúhadle. Do misy dáme múku, práškový cukor, maslo a soľ. Prstami vypracujeme mrveničku.

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Krehký čučoriedkový koláč

2. Tretinu z nej odoberieme a odložíme. Dve tretiny mrvenice vysypeme na plech a jemne utlačíme, aby bola rovno.

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Krehký čučoriedkový koláč

3. Na to vysypeme čučoriedky. Zvyškom mrveničky posypeme celý koláč.

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Krehký čučoriedkový koláč

4. Pečieme na 180 stupňov asi 30 minút, kým nie je povrch zlatistý.

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Krehký čučoriedkový koláč

Zdroj: Nový Čas pre ženy

Krehký čučoriedkový koláč

Vyberáme pre vás niečo PLUS