Super mňamka na víkend: Jednoduchý čučoriedkový koláč zvládnu upiecť aj deti, každý si bude pýtať recept!
9. 8. 2018, 13:35 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:43)

Zdroj: Nový Čas pre ženy
Čo môže byť jednoduchšie, ako vysypať na plech mrveničku, drobné ovocie a dať to do rúry?
Čučoriedky sa na tento koláč hodia najlepšie, ale experimenty s iným ovocím sú povolené.
Krehký čučoriedkový koláč
Potrebujeme:
250g polohrubej múky
50g práškového cukru
200g studeného masla
Štipka soli
500g čučoriedok (alebo viac)
Takto sa to podarí:
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Krehký čučoriedkový koláč
1. Rúru si vyhrejeme na 180 stupňov. Maslo nakrájame na kocky, alebo zmrazené nastrúhame na hrubom strúhadle. Do misy dáme múku, práškový cukor, maslo a soľ. Prstami vypracujeme mrveničku.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Krehký čučoriedkový koláč
2. Tretinu z nej odoberieme a odložíme. Dve tretiny mrvenice vysypeme na plech a jemne utlačíme, aby bola rovno.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Krehký čučoriedkový koláč
3. Na to vysypeme čučoriedky. Zvyškom mrveničky posypeme celý koláč.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Krehký čučoriedkový koláč
4. Pečieme na 180 stupňov asi 30 minút, kým nie je povrch zlatistý.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Krehký čučoriedkový koláč
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Krehký čučoriedkový koláč