Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Krémová cibuľová polievka

ilustračné foto

Zdroj: Dušan Křístek

Reklama

Čas prípravy: 15 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 55 g masla, 4 stredne veľké cibule, 750 ml zeleninového vývaru, 250 ml plnotučného mlieka, 125 ml smotany na šľahanie, soľ, mleté čierne korenie

Okrem toho: 4 plátky celozrnného chleba, bylinky na ozdobu

Postup:

1. V hrnci rozpustíme maslo, pridáme na plátky nakrájanú cibuľu a 8 až 10 minút opekáme, pokiaľ cibuľa nezmäkne a nesfarbí sa.

2. Do hrnca prilejeme vývar spolu s mliekom, privedieme ho do varu, potom zmiernime teplotu a varíme ešte 15 minút.

3. Vývar s mliekom zhustne a mierne sa zredukuje. Ochutíme soľou a korením.

4. Niekoľko koliesok cibule vyberieme na tanier, zvyšok polievky rozmixujeme a cibuľu opäť vrátime do polievky.

5. Povaríme ešte 5 minút a polievku rozdelíme do misiek. Podávame s opečeným nakrájaným chlebom a ozdobenú bylinkami.

Čas varenia: 35 minút

Vyberáme pre vás niečo PLUS