Krémová hubová polievka
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:48)

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
20 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 200 gram šampiňóny, 100 gram hliva ustricová, 1 kus cibuľa, 0.5 kus pór, 2 polievková lyžica maslo, 1 polievková lyžica detská krupica, 100 mililiter smotana na varenie, 1 polievková lyžica nasekaná petržlenová vňať, soľ, mleté biele korenie
1.
Šampiňóny a hlivy očistíme a nakrájame nadrobno. Takisto očistíme a nakrájame cibuľu a pór.
2.
V hrnci rozohrejeme 1 PL masla a dozlatista na ňom opečieme nakrájané huby. Približne tretinu húb odoberieme a odložíme. K zvyšku húb do hrnca pridáme zvyšné maslo, cibuľu, pór, krupicu a krátko opekáme. Zmes zalejeme 900 ml vody, osolíme, okoreníme a necháme variť asi 8 minút.
3.
Polievku potom rozmixujeme a vrátime späť do hrnca. Rozmixovanú polievku doplníme zvyšnými hubami, smotanou, prevaríme, dochutíme soľou a korením a podávame posypané nasekanou petržlenovou vňaťou.