Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Krémová hubová polievka

Hubový krém

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

Reklama

20 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 200 gram šampiňóny, 100 gram hliva ustricová, 1 kus cibuľa, 0.5 kus pór, 2 polievková lyžica maslo, 1 polievková lyžica detská krupica, 100 mililiter smotana na varenie, 1 polievková lyžica nasekaná petržlenová vňať, soľ, mleté biele korenie

1.

Šampiňóny a hlivy očistíme a nakrájame nadrobno. Takisto očistíme a nakrájame cibuľu a pór.

2.

V hrnci rozohrejeme 1 PL masla a dozlatista na ňom opečieme nakrájané huby. Približne tretinu húb odoberieme a odložíme. K zvyšku húb do hrnca pridáme zvyšné maslo, cibuľu, pór, krupicu a krátko opekáme. Zmes zalejeme 900 ml vody, osolíme, okoreníme a necháme variť asi 8 minút.

3.

Polievku potom rozmixujeme a vrátime späť do hrnca. Rozmixovanú polievku doplníme zvyšnými hubami, smotanou, prevaríme, dochutíme soľou a korením a podávame posypané nasekanou petržlenovou vňaťou.

Vyberáme pre vás niečo PLUS