Krémová polievka z lososa
9. 8. 2011, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:28)

Zdroj: Archív
Reklama
Čas na prípravu: 30 minút (4 porcie)
Potrebujeme: 1 lyžica masla, 1 lyžica hladkej múky, 1 l mlieka, 500 ml smotany na šľahanie , 2 konzervy aljašského lososa (spolu 200 g), 1 lyžička posekanej bazalky, 1 bageta, 4 lyžice cesnakového olivového oleja, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to: Maslo roztopíme, pridáme múku a krátko opražíme. Zalejeme studeným mliekom, pridáme smotanu a vykosteného lososa. Polievku rozmixujeme ponorným mixérom. Dochutíme soľou, korením a bazalkou. Bagetu nakrájame na kocky a opečieme na cesnakovom olivovom oleji. Podávame k polievke.