Krémová polievka z perličky
16. 10. 2008, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:29)

Zdroj: Život
Čas prípravy: 80 minút
Potrebujeme: 1 kg perličky, 300 g mrkvy, 200 g petržlenu, 100 g cibule, 100 g húb, 1 bielok, 200 ml smotany na varenie, 100 g uvarených jedlých gaštanov, 20 g múky, 1 strúčik cesnaku, 50 g borievkových bobúľ, soľ, bobkový list, materina dúška
Ako na to: Umytú a očistenú perličku dáme na pekáč, osolíme, posypeme materinou dúškou a borievkami. Pridáme nakrájanú cibuľu a mrkvu a prudko opečieme. Perličku preložíme do hrnca, zalejeme studenou vodou a pridáme bobkový list. Na miernom ohni varíme 2 hodiny.
Polievku odstavíme, necháme 15 minút postáť a scedíme. Mäso oberieme a nakrájame na menšie kocky. Z prelisovaných uvarených gaštanov, zo smotany a z menšieho množstva múky pripravíme smotanovú zátrepku, pridáme do polievky a necháme zovrieť. Pred podávaním vložíme mäso do taniera a zalejeme smotanovou polievkou. Ozdobíme materinou dúškou.
Náš tip: Namiesto perličky môžete použiť aj sliepku, prípadne kura.