Krémová zelerová polievka
6. 7. 2007, 2:00

Zdroj: Archív
Reklama
Čas prípravy: 40 minút, 6 porcií
Potrebujeme: 2 veľké zelery, 2 veľké cibule, 1 lyžica masla, 1,5 l vývaru, 200 ml smotany, 150 g pražených vlašských orechov, 1 lyžička citrónovej šťavy, 1 lyžička vegety, 1 lyžička mletej rasce, mleté biele korenie, soľ
Postup:
1. Zeler očistíme, pokrájame na kocky a spolu s cibuľou na masle podusíme asi 2 minúty. Zalejeme 1,5 l vývaru a necháme variť, kým zeler nezmäkne.
2. Polievku dáme vychladnúť, rozmixujeme, pridáme smotanu a dochutíme vegetou, korením a soľou.
3. Polievku rozdelíme do misiek a posypeme opraženými a posekanými orechmi. Môžeme podávať studené i teplé.